Eivind Eckbos Rolls-Royce fyller 100 år

I 1924 kjøpte Eivind Eckbo en 1916 modell Rolls-Royce Silver Ghost av konsul Wiese i Fredrikstad.

Eivind Eckbos Rolls-Royce fyller 100 år

Publisert 23.06.2016

Artikkelen er merket med: Eckbo

Kjøpekontrakten var nokså spesiell og forutsatte at konsulens sjåfør Hans Karlsen, fulgte med på lasset idet bilen var for teknisk komplisert til at Eivind Eckbo kunne klare den alene.  

I 1929 ble bilen ombygd i Frankrike, og den ble senere donert ved gavebrev til Teknisk Museum i Oslo. Bilen har etter dette vært å se på veiene bl.a. i forbindelse med veteranbil-løp.  

Det ble etter hvert tydelig at bilen hadde et stort behov for restaurering. Avdelingsleder Joel Boaz og konservator Marianne Sjølie hos Norsk Teknisk Museum, har vært ansvarlige for dette arbeidet som bl.a. har bestått i tetting av sprekker i karosseriet, lakkering, rens, utbedringer av markise, kalesje og interiør. Også motor, bremser etc., har vært underlagt en fullstendig teknisk gjennomgang og utbedring.

I forbindelse med at bilen i år er 100 år ble den klargjort og tatt ut for nærmere besiktigelse og en liten kjøretur.  Selv om det gjenstår mye arbeid før bilen kan sies å være i meget god stand, er den nå såpass bra at den forhåpentlig vil bli stilt ut på Teknisk Museum.