Røa Allianseidrett har fått kr 475 000 til areanautvikling på Voksenjordet. Området ligger ved Bogstad Camping og er tilgjengelig både for organisert og uorganisert aktivitet

Foto: Per-Ivar Stokkmo - fra venstre: Paal Berg (nestleder hovedstyret i Røa IL), Rune Lorenzen (styreleder i langrennsgruppa i Røa IL), Richard Arnesen (styreleder Eckbos Legat), Roger Bjørn Haugen (daglig leder Røa IL)
Foto: Per-Ivar Stokkmo - fra venstre: Paal Berg (nestleder hovedstyret i Røa IL), Rune Lorenzen (styreleder i langrennsgruppa i Røa IL), Richard Arnesen (styreleder Eckbos Legat), Roger Bjørn Haugen (daglig leder Røa IL)

Et bidrag til glede, mestring og raushet

Publisert 08.02.2021

Artikkelen er merket med: Støtte Legat

Røa Allianseidrett har fått kr 475 000 til areanautvikling på Voksenjordet. Området ligger ved Bogstad Camping og er tilgjengelig både for organisert og uorganisert aktivitet.

Prosjektet vil gå over tre år og omfatter i første omgang videre utbygging av infrastruktur knyttet til vann, lys og strøm, herunder etablering av ny strømforsyning til snøproduksjon, som er langt mer miljøvennlig og støysvak enn tidligere løsning med aggregat.  

Man ønsker videre å tilrettelegge for økt bruk av Voksenjordet i sommerhalvåret. Neste del av prosjektet vil derfor være å etablere en felles konstruksjon for langrenn, langrennscross- og sykkel i form av en skicross/BMX sykkelløype. Dette vil være kjærkomment for idrettslagets egen sykkelgruppe, hvor mange av deltakerne kombinerer langrenn om vinteren med sykkel om sommeren. Banene vil også være tilgjengelig for ulike klubber, skoler, barnehager og andre i nærmiljøet. 

I 2022 vil arenaen også få en «pumptrack»-sykkelløype – som er en mindre løype enn langrennscross/BMX-løypa. Denne vil bli asfaltert og kan brukes til både skateboard, sparkesykkel og rulleski.

Røa Allianseidrett takker så mye for bidraget – «Støtten og drahjelpen betyr utrolig mye og er et sterkt signal fra dere til oss, og blir satt pris på og lagt merke til».

Rune Lorenzen, leder i Røa IL Langrenn trekker frem den store verdien et tilrettelagt langrennstilbud gir hundrevis av barn og unge i Røa IL Langrenn. Og tar man med naboklubber og andre som har glede av Voksenjordet, er det snakk om tusener.

Idrettslaget har også tidligere fått støtte fra Eckbos Legat, bl.a. til snøkanon i 2018.

Se div. artikler: Akersposten 30.11.2020 og Akersposten 19.02.2021

Se også nærmere info. på hjemmesidene til Røa Allianseidrett.