Eckbos Legat har gitt støtte til Norges Vel i forbindelse med etablering av Øverland Miljøsti som er en tilrettelagt ca to kilometer lang fotsti i tilknytning til Øverland gård og Øverland arboret.

Foto: Ragnhild Bjelland-Hanley
Foto: Ragnhild Bjelland-Hanley

Miljøsti på Øverland Gård

Publisert 09.02.2021

Artikkelen er merket med: Støtte Legat

Øverland ligger idyllisk til i landlige omgivelser, og er en populær innfallsport til Bærumsmarka.

Eckbos Legat har sammen med Bærum kommune og Sparebankstiftelsen DNB bidratt til etablering av Øverland Miljøsti som er en tilrettelagt fotsti i tilknytning til Øverland gård og Øverland arboret. 

Miljøstien er et tilbud både for beboere og tilreisende, i tillegg til skoler i nærmiljøet, hvor fokuset er å lære barn og ungdom i aldersgruppen 9-16 år om miljø.  

Stien følger en godt opparbeidet sti gjennom arboretet, og følger kjerreveien forbi Øverland Andelslandbruk, over Øverlandselva mot Bekkestua. Den er merket og består av 12 poster spredd over en strekning på rundt to kilometer. De forskjellige temaene på postene er valgt med utgangspunkt i noe man fysisk kan relatere seg til på selve stien, med tema som biologisk mangfold, insekter, fugler, energi, skog og plantearv mv.

Alle skiltene har en QR-kode som kan skannes med mobilen for å komme til en nettsider med oppgaver, så her er det mulighet for å teste om kunnskapen sitter. Det er også opprettet en egen ressursside for lærere. 

For nærmere informasjon: Øverland Miløsti og Lær om miljø i naturskjønne omgivelser

Se også nærmer info. om eiendommen hos Norges Vel