Vi bidrar til å virkeliggjøre «verdens beste sommer-AKS» i regi av Geitmyra Matkultursenter for barn. Tilbudet er gratis og retter seg mot barn i AKS og fritidsklubber i bydel Sagene og St. Hanshaugen.

Foto: Pia Sundnes
Foto: Pia Sundnes

Verdens beste sommer-AKS

Publisert 01.07.2020

Artikkelen er merket med: Legat Støtte

Geitmyra Matkultursenter ønsker å gi et verdifullt tilbud i sommerferien med gode opplevelser innen mat, smak og ernæring på Geitmyra gård - noe vi alle tror kommer ekstra godt med i disse korona-tider hvor også Sommerskolen i Oslo holder stengt. 

Her skal …

 - «Barna få kutte, vaske, filetere og lage sin egen lunsj. Vi skal ha fileterings-verksted med dypdykk i fiskeanatomi, grille makrell, lage grønnsakssuppe av sesongens fantastiske råvarer, bake knekkebrød og is-verksted så klart. Når maten putrer i grytene og freser på grillen går vi på insektsjakt og utforsker hvilke insekter vi må samarbeide med når vi dyrker vår egen mat. Vi skal selvfølgelig ha tid til å leke, ligge i gresset og se på skyene som driver forbi. Makrellskyer, slørskyer, fjærskyer. Det er sommer det!»

Ellers kan du lese nærmere om arrangementene på Geitmyras nettsider; https://www.geitmyra.no/kalender

Også Kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby har funnet anledning til å delta på verdens beste sommer-AKS. Se mer om besøket på Geitmyras Facebook-sider; Guri Melby deltar på sommer-AKS.

Se også oppslag i Sagene avis: https://sageneavis.no/kultur/her-kan-barna-fa-matkurs-i-sommer/19.3297